Life on Earth through the eyes of its inhabitans

left arrowprevious day next dayright arrow 12. Kockatý týždeň - 17. 3. 2012
photo

14. 3.Wednesday

photo

15. 3.Thursday

photo

16. 3.Friday

photo

17. 3.Saturday

photo

18. 3.Sunday

photo

19. 3.Monday

photo

20. 3.Tuesday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky
v sobotu ráno ma budí slnko... niekto mi zdrhol z postele... raňajky... výťahovka – ideme sa túlať po meste... schody do neba... deep blue... našli sme netopiera, presne podľa inštrukcií ochranára ho berieme do krabice a večer ho skúšame vypustiť (žiaľ, dopadlo to zle, v nedeľu ráno sme ho našli na múriku vysieť už mŕtveho :()... zmráka sa, stmieva sa, k noci sa chýli - a my sa flákame mestom... večerný relax vo wellnese...
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

4/6/2012 12:06:58 PM
Zdeněk, ďakujem, ono kocka v slovenčine vlastne znamená kostka, čiže 3D objekt, ale nesprávne a nespisovne sa používa na označenie štvorca, napríklad kockovaná látka je látka so vzorom štvorcov alebo kára... a mne sa to páči... :-) keď sme našli netopiera, konzultovali sme s ochranárom, čo s ním, či ho nechať tak alebo riešiť a urobili sme presne to, čo nám poradil (pokiaľ viem, všetky netopiere sú u nás chránené zákonom a my sa snažíme k prírode chovať aspoň trochu zodpovedne, aj preto napríklad do zblbnutia separujeme odpady a z výletu do prírody vlečieme domov kopu plastových odpadov, čo sme vyzbierali)
4/6/2012 5:47:25 AM
Kocka to je lepší než čtverec. Mám moc rád slovenčinu pro její měkkost a hladkost. Slovák řekne dívce: "pekná moja". To je taková nádhera, tohle tak hezky v češtině říct nejde. No a kocka to je královský formát a Vám to podle mého skromného názoru moc dobře jde. Ke středeční devítce bych dodal: "dokud jsme děti, tak žijeme". Stairway to heaven je jedna z nejlepších skladeb, co Jimmy Page napsal a určitě je v mých top10. Netopýr je super. Já jsem spíš pro to, nezasahovat a nechat to na přírodě. No koček je tady plno, může to být i kočkatý týden. :-))) Prošel jsem si ho celý poctivě v velkém formátu, to kvůli těm kockám. :-)
4/5/2012 9:59:39 PM
všetkým vám ďakujem! Šárka, Štefánia - áno, Mafif je naša milovaná chlpatá obludka, už sa ani nepokúšame presviedčať ju, že by sa jej lepšie spalo v jej pelechu (a nie v našej posteli) :-) Kamil: nie som proti spájaniu, na druhej strane, vďaka rozdeleniu môžem tvrdiť, že ovládam jeden cudzí jazyk na úrovni materinského :-) na našej strane hraníc je čeština stále živý jazyk, ktorému (podľa mojich skúseností) Slováci rozumejú (aj malé deti vďaka česky dabovaným rozprávkovým kanálom). Stále čítame české časopisy a knihy a sledujeme české programy... Jana: ja som vyrastala v časoch, keď ovládať ručné práce (šitie, pletenie) znamenalo obliekať sa za málo peňazí podľa svojho vkusu a nie podľa ponuky obchodov... dnes už je to len koníček (jeden z mnohých) pre radosť... :-)
4/5/2012 7:11:50 PM
Ako napísal Kamil, týždeň by sa kľudne mohol volať kočkatý.Vidieť,že Mafif je plnohodnotný člen Vašej domácnosti :)
4/5/2012 9:51:05 AM
Obdivuju když ruční práce, já neumím ani zašívat:)Krásný týden:)
4/5/2012 8:43:36 AM
neumím to vysvětlit ale strašně rád se dívám na sety ze Slovenska :-)
4/5/2012 8:31:21 AM
prvně jsem premýšlel jestli je v názvu kostka nebo kočka:)...myslím že bychom se měli zase spojit (CZ+SR) abychom si za pár let ještě rozumněli:)
4/4/2012 8:43:08 PM
Řekla bych, že Vaše týdny jsou čím dál hezčí..Tento ve čtvercích je moc krásný, nejvíc se mi líbí Váš lovec ve sněženkách:-)Krásné velikonoce plné zdraví a optimistickou náladu do všech dalších dní přeje Šárka..


Tags more tags

left arrowprevious daynext dayright arrow 12. Kockatý týždeň - 17. 3. 2012