Life on Earth through the eyes of its inhabitans

next dayright arrow 12. Kockatý týždeň - 14. 3. 2012
Share week
photo

14. 3.Wednesday

photo

15. 3.Thursday

photo

16. 3.Friday

photo

17. 3.Saturday

photo

18. 3.Sunday

photo

19. 3.Monday

photo

20. 3.Tuesday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky
Kockatý týždeň by sa vlastne mal volať štvorcový týždeň, lebo bude plný štvorčekov... :-) a je zase v trochu divokých farbách... možno to nabudúce vykompenzujem black-and-white-om :-) v stredu v práci chystám botanické pexeso, asi bude plné kvetiniek... švagriná mi dala podklady na jednu vizualizáciu :-)... „umrela“ som môj obľúbený mobil, už má len biely displej :(... mestom za súmraku... o tomto čase je vo fitku málo báb... tajomstvo dámskej skrinky... sme eko - kupujeme nový kompostér... už nech je jar, trochu trávy (aj keď len umelej) pre inšpiráciu... furt sme deti... :-)
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

4/6/2012 12:06:58 PM
Zdeněk, ďakujem, ono kocka v slovenčine vlastne znamená kostka, čiže 3D objekt, ale nesprávne a nespisovne sa používa na označenie štvorca, napríklad kockovaná látka je látka so vzorom štvorcov alebo kára... a mne sa to páči... :-) keď sme našli netopiera, konzultovali sme s ochranárom, čo s ním, či ho nechať tak alebo riešiť a urobili sme presne to, čo nám poradil (pokiaľ viem, všetky netopiere sú u nás chránené zákonom a my sa snažíme k prírode chovať aspoň trochu zodpovedne, aj preto napríklad do zblbnutia separujeme odpady a z výletu do prírody vlečieme domov kopu plastových odpadov, čo sme vyzbierali)
4/6/2012 5:47:25 AM
Kocka to je lepší než čtverec. Mám moc rád slovenčinu pro její měkkost a hladkost. Slovák řekne dívce: "pekná moja". To je taková nádhera, tohle tak hezky v češtině říct nejde. No a kocka to je královský formát a Vám to podle mého skromného názoru moc dobře jde. Ke středeční devítce bych dodal: "dokud jsme děti, tak žijeme". Stairway to heaven je jedna z nejlepších skladeb, co Jimmy Page napsal a určitě je v mých top10. Netopýr je super. Já jsem spíš pro to, nezasahovat a nechat to na přírodě. No koček je tady plno, může to být i kočkatý týden. :-))) Prošel jsem si ho celý poctivě v velkém formátu, to kvůli těm kockám. :-)
4/5/2012 9:59:39 PM
všetkým vám ďakujem! Šárka, Štefánia - áno, Mafif je naša milovaná chlpatá obludka, už sa ani nepokúšame presviedčať ju, že by sa jej lepšie spalo v jej pelechu (a nie v našej posteli) :-) Kamil: nie som proti spájaniu, na druhej strane, vďaka rozdeleniu môžem tvrdiť, že ovládam jeden cudzí jazyk na úrovni materinského :-) na našej strane hraníc je čeština stále živý jazyk, ktorému (podľa mojich skúseností) Slováci rozumejú (aj malé deti vďaka česky dabovaným rozprávkovým kanálom). Stále čítame české časopisy a knihy a sledujeme české programy... Jana: ja som vyrastala v časoch, keď ovládať ručné práce (šitie, pletenie) znamenalo obliekať sa za málo peňazí podľa svojho vkusu a nie podľa ponuky obchodov... dnes už je to len koníček (jeden z mnohých) pre radosť... :-)
4/5/2012 7:11:50 PM
Ako napísal Kamil, týždeň by sa kľudne mohol volať kočkatý.Vidieť,že Mafif je plnohodnotný člen Vašej domácnosti :)
4/5/2012 9:51:05 AM
Obdivuju když ruční práce, já neumím ani zašívat:)Krásný týden:)
4/5/2012 8:43:36 AM
neumím to vysvětlit ale strašně rád se dívám na sety ze Slovenska :-)
4/5/2012 8:31:21 AM
prvně jsem premýšlel jestli je v názvu kostka nebo kočka:)...myslím že bychom se měli zase spojit (CZ+SR) abychom si za pár let ještě rozumněli:)
4/4/2012 8:43:08 PM
Řekla bych, že Vaše týdny jsou čím dál hezčí..Tento ve čtvercích je moc krásný, nejvíc se mi líbí Váš lovec ve sněženkách:-)Krásné velikonoce plné zdraví a optimistickou náladu do všech dalších dní přeje Šárka..


Tags more tags

next dayright arrow 12. Kockatý týždeň - 14. 3. 2012