Life on Earth through the eyes of its inhabitans

next dayright arrow 9- s dvomi nepozvanými hosťami - 15. 4. 2013
Share week
photo

15. 4.Monday

photo

16. 4.Tuesday

photo

17. 4.Wednesday

photo

18. 4.Thursday

photo

19. 4.Friday

photo

20. 4.Saturday

photo

21. 4.Sunday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Slovensky
1. Tento erb máme na dome, nepodarilo sa mi vypátrať, komu patril (pokiaľ viem, naša rodina šľachtický pôvod nemá..:)) 2. Čože by to bolo za pondelkové ráno, keby by ma nezablokovali smetiari...( kedysi sa za neskorý príchod na ranné sedenie dávala trestná pitva- čo sa mňa ako nelekára našťastie netýkalo- ale aj tak si nepamätám, že by som niekedy prišla neskoro...) 3. Dnešný prídel v práci, Hugo je už nažhavený (a to doslova, obraz v ňom tvoria elektróny, nie svetlo, a tie vyletujú z NAŽHAVENEJ katódy...po slovensky správne by to bolo rozžeravenej.... 4. Poobede v supermarkete si zamestnanec privyrobil- rozbil pár fliaš ťažko identifikovateľného nápoja...a ja som nenápadne tasila foťák... 6. Dieťatko (moje veľké) odchádza do kina v novom tričku a ladí (s oblohou)... 7. Podvečer joga, prostredie je veľmi príjemné... 8. Jedna odrazovka cestou domov.. 9. Večer kontrola záhrady- pivónie vybehli, rastú doslova pred očami a dobiehajú, čo kvôli dlhej zime zmeškali...
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

5/31/2013 6:27:10 PM
To s tou ''návštěvou'' je docela děsivý:-O jinak pěkná sbírka alkoholu:D, bw středa - líbí se mi Tvoje černobílé fotky. Obdivuji maminku, že se dala na práci s počítačem:) Moje babička pracovala na počítači v práci, ale jak šla do důchodu, ještě si jeden kurz přibrala, prý aby líp surfovala po internetu:D Skvělá je nedělní 3!
5/29/2013 10:53:50 PM
Petře, ďakujem. Mamina je na svoj vek (82) naozaj aktívna, chodí asi do piatich klubov (dôchodcovský, učiteľský, fokolarínsky ...) a dokonca pred pár rokmi bola zvolená za MISS Babičku , dostala od primátora aj šerpu a korunku a v telke bol o nej medajlón...:))P.S.: Statív je stále v krabici, nestíham ho vybaliť...
5/29/2013 10:34:01 AM
Popeláři zdržují a u kontejnerů přitom jejich aktivita moc vidět není :) Moc pěkná je černobílá středa. Formování citrónů do zmrazených kostek musím doma nadnést, to mě opravdu zaujalo :) Taky se mi líbí aktivní přístup maminky k životu. Přeji Ti Noli, ať nejenom stativ dobře slouží, měj se krásně.
5/28/2013 12:25:13 AM
Šárko SW., ďakujem za tip aj ponuku. Aj v Bratislave máme botanickú, bola som v nej ako teenagerka a nenadchla ma..Možno teraz to bude iné, pod vplyvom Tvojho weeku som sa rozhodla tam najbližšie zájsť...Maj sa...
5/28/2013 12:19:00 AM
Janka, vďaka....Ľubo, ďakujem, odovzdám..:))P.S.: kockaté citróny a podobné zlepšováky uľahčujú život a šetria čas, ja mrazím skoro všetko, v garáži mám veľký box, a možno, keďže čo je zmrznuté nestarne a nestráca kvalitu, zamrazím aj seba..:))
5/27/2013 11:59:27 PM
Krásné fotky kytiček, Noli. Jak jsi psala, že plánuješ návštěvu Prahy a Botanické zahrady...tak pokud to nestihneš letos, naplánuj si to na příští rok v nějaký den FOTOFATY (www.fotofata.cz), s tvým okem a citem na květiny jsi adept na vítěznou fotku. Jinak, kdyby jsi chtěla průvodce, jsem tady :-, chodím do botanické ráda :-). Š.
5/27/2013 10:53:29 PM
Víš že mne to pak napadlo, že “meďák“ je určitě synonymum. :-))) Negativní zkušenosti s lotry asi budeme mít nějaké všichni, ona to jen většinou otázka času. A také místa: Orlová patří do Karvinského regionu s největší zločinnosti v ČR. Hold, Praha je daleko a pánbůh vysoko. Já mám na kontě tři bicykly, jedno auto, třikrát auto vykradené, třikrát vykradenou firmu. Tedy, když to teď čtu, okradený jsem byl vždy já. V Orlové u rodičů to spočítat nedovedu. Před léty jsme byli na Krétě a naproti privatu, kde jsme bydleli bydlel místní řemeslník, který vždy k večeru přijel s dodávkou před dům a nechal ji u cesty se staženými okýnky a klíči v zapalováni. Ráno do ni zase prostě sedl a jel pracovat. Jak já mu tohle záviděl a dodnes závidím, to ani nejde popsat.
5/27/2013 10:12:11 PM
Zdeňku, je síce pravda, že autá delím na červené a tie ostatné, ale tie najbežnejšie značky naozaj poznám...Mala som napísať "meďák"- to sú v našom babskom slangu všetky nové krásne veľké čierne autá, a termín zaviedol priateľkin syn, keď ešte behal s oplienkovanou prdelkou...Podobnú skúsenosť so zberačmi železa má aj brat- ukradli mu kolesá z kočovného voza so včielkami a za pár drobných zisku napáchali veľkú škodu. Mne ukradli aj prvé auto, Škodu 105 a dva krát mi vykradli byt (v Petržalskom paneláku)... Ako nepozvaného návštevníka v aute by som prijala radšej lasicu ako potkana....
5/27/2013 9:51:39 PM
Ahoj Honzo, ďakujem za nákuk (nakuknutie). K ČB si ma inšpiroval Ty a Šárka L., psychicky sa pripravujem na čb film, Zdeněk Kamrlovie mi dal cenné rady...Máš nárok si vydýchnuť, matura nie je sranda...maj sa krásne a užívaj si oddych. P.S.: Blahoželám k výberu redakcie....
5/27/2013 9:32:06 AM
makro ...miluji a hodně se těším až budu vlastnit to já můžu a tady to nemá chybu.... pokochala moc hezký týden ...zdravím Jana
5/27/2013 12:30:56 AM
Ahoj Noli, pozdravujem aj Huga :-) Výborný týždeň, výborný nápad s citrónmi a na str.6 je teda pravdepodobná podoba našej Lívie? No tak to je v pohode, myslím, že môže byť :-) Aj bábo je podarené a tiež chválim záhradu...s nepozvanými návštevami máme bohaté skúsenosti, kým sme nemali komplet plot, tak sa nám po dvore promenádovali ľudia, úplne bez zábran, aj keď im muselo byť jasné, že sú na cudzom dvore a cudzej záhrade, dokonca nám úplne pokojne tvrdili, že oni cez našu záhradu idú do obchodu, a to cez dieru v plote...dúfam, že u Teba to bola jednorázovka :-)
5/26/2013 11:56:08 PM
No, nezvaná návštěva, to je radost. Já ji mám v posledním týdnu také, rodičům vzadu na zahradě ukradli nějací gauneři tři železné sloupky z plotu. Vystříhali je vykopali, touhle práci by si jistě vydělali pár stovek. Ve sběrně dostanou tak cca 50,- Kč. Náprava bude stát tak tisícovku. A podkana z auta už jsem vyháněl několikrát, už se snažím v zimě neparkovat na kanálech. Máš to Olinko moc pěkné a vidím že s makro objektivem Ti to fakt jde. Davida Černého mám rád, hlavně za tu invenci a originalitu. Rád provokuje a já mu jeho nápady závidím. Viz např. jeho Proudy nebo klikující autobus. Ostravské hnízdo děkuje za pozdravy a Viktor Kolář je dokumentární legenda. Hele, to není meďák, ale Volkswagen. Ale já vím, Ty vidíš jiné věci a já Ti to závidím. :-) Hraní s jídlem … bezva. Celý týden … líbilo se mi u Tebe.
5/26/2013 9:50:49 PM
Ahoj Oli :) Po dlouhé době mám chvilku na prohlížení týdnů, to by bylo, abych se nestavil. Týden se mi líbí, hlavně černobílá středa je super. Zloději občas takhle ničí i u nás, ale většinou už se nevrátí, tak doufám, že se to u Tebe nebude opakovat. Měj se, těším se na další :)
5/26/2013 9:50:13 PM
Šárko, vďaka. Máš pravdu, záhrada je moje tretie dieťa...A nabudúce si spravím make-up a odfotím sa aj ja, možno tak vyskúšam nový statív (mám ho doma už dlho, stále je nevybalený..:))
5/26/2013 9:40:56 PM
Ahoj Martin, asi dva roky dozadu manžel nachádzal na motore kamene (4-6 cm)a bol si istý, že si z neho niekto strieľa...a potom prišla diera a slanina...Kunu sme u nás nikdy nevideli, ale asi budeš mať pravdu... So zlodejmi mám žiaľbohu tiež viac skúseností, ale takú, ako Ty, našťastie nie...Maj sa..:))
5/26/2013 9:27:08 PM
Gabi, ďakujem pekne. Rozchodníky som si vybojovala, pôvodne tam mala byť len tráva. A ten, kto sa len trocha vyzná, vie, že mať pekný trávnik je kopa práce= času a aj peňazí(voda, hnojivo). Rozchodníky netreba kosiť, prerezávať ani polievať, ani okopávať, prežijú aj najväčšie suchá, a celé leto postupne kvitnú... S fotením na verejnosti mám stále problém, a keď tu na wol vidím krásne street obrázky (prevažne mladých prispievateľov), tak iba ticho závidím... (v Londýne ma naháňala tlupa moslimiek, ktoré som si dovolila odfotiť...odvtedy sa vždy najprv opýtam, aj keď známy slovenský fotograf T. Husár vraví- NAJPRV FOŤ A POTOM SA PÝTAJ... ) Alnatura je super, aj jej propagátor v SR (neplatený) Dr. Bukovský.
5/26/2013 5:26:59 PM
Kus srdce máš ,Olinko, na zahradě mezi všemi těmi květinami..Je znát, že zahradu miluješ:-)Nejhezčí je ale určitě Tominko s osvíceným nosíkem:-)Ten vetřelec, co hryže díru do auta, bude s největší pravděpodobností nějaká lasička nebo kuna..Také jsme si na horách s kunou pěkně užili:-))Nám se nastěhovala přímo do kůlny nad kurník, takže jsme měli hotové manévry každou noc..Kuna je děsně tvrdohlavý tvor, takže se jen tak vypudit nedala..Nakonec ji děda našel ve dne spící stočenou v pelechu, co si u nás udělala, chytil ji do pytle a spící(ani se neprobrala po tom nočním řádění)ji odnesl strašně daleko, aby už nenašla cestu zpět..Ten druhý "host" bude taky pěkný neřád, nic příjemného, ale ten už asi podruhé nepřijde, teda doufám..:-)Měj se krásně a zdravím i rodinu,mimochodem, škoda, že na fotce maminky a dcerky nejsi s nimi i Ty, to by bylo fajn:-) Šárka..
5/26/2013 2:05:48 PM
NOLI, pěkný týden. 2.nezvaná návštěva bude asi kuna nebo kočka... podle toho ohryzaného auta asi kuna. A pocit po 1. nezvané znám dobře. Nám se takto procházela po domě, když byli všichni doma :/
5/26/2013 10:35:30 AM
Noli, krásné květinové pětky, včetně Tominka a jídla. Závidím tu krásnou tržnici, u nás teď začínají farmářské trhy venku. Chodím tam ráda. A k rozchodníkům na střeše nemám slov. Dokonale parádní a těším se na postupné rozkvétání ve tvých fotkách. Já občas taky tasím foťák a "ukradnu" nějaký ten záběr, neumím to veřejně. A kostkovaný citron je super nápad. Já mačkám každé ráno a nebo kupuju v DM drogérii citronovou šťávu od Alnatury, na sklenici je napsáno - složení: citronová šťáva a nic jiného, to jsem asi nikde jinde na výrobku neviděla. Všechno je nastavované, šizené, jiné. I Citrony jsou prý taky napouštěné vodou :O(. Krásný týden.


Tags more tags

next dayright arrow 9- s dvomi nepozvanými hosťami - 15. 4. 2013