Life on Earth through the eyes of its inhabitans

left arrowprevious day next dayright arrow Týden s Canonem V - 27. 1. 2010
photo

26. 1.Tuesday

photo

27. 1.Wednesday

photo

28. 1.Thursday

photo

29. 1.Friday

photo

30. 1.Saturday

photo

31. 1.Sunday

photo

1. 2.Monday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky
Hektický to den. Ještěže máme starší příbuzné.
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

2/19/2010 11:22:39 AM
Začátek týdne hodně povedený
2/5/2010 10:03:06 PM
Oprava: "...jestli ne rozčarovaná..."
2/5/2010 9:06:52 PM
Je to fakt těžký a vyžaduje to velkou dávku discipliny, bylo by snadné "podvádět", dát fotku den, dva starou nebo vyfotit pět fotek z jedné akce. Bolí mě, když musím vyhazovat zajímavé snímky a nahradit je nezajímavými jen proto, že jedu podle pravidel, ale i to je ta škola a to je důvod, proč mě to tak baví - být neustále ve střehu, hledat nové způsoby vidění a podání reality, a činit tak poctivě sama k sobě. Je to na každém a něco jako "diskvalifikace" tu asi nemá své místo (ale to nevím). Mně víc mrzí, kolik úžasných setů zapadlo, přitom byly upřímné, dokumentární a poctivé. Třeba jen proto, že se nedostaly do výběru nebo že je nějaký dobrák shodil nízkými body (aby si vylepšil vlastní skóre nebo jen tak, aby škodil???). Ani tenhle set, i když má svá úskalí, mi nepřijde "dvoubodový"... Tak z toho jsem trochu... smutná, jestli je rozčarovaná. I když nejde o bodování, mrzí mě to vůči autorům takových zapadnutých setů.
2/5/2010 5:19:42 PM
Zdeňku, máš naprostou pravdu. Trochu se snažím zachycovat to po svém, ale jinak to nejde. Hledám inspiraci u všech, ale dělat fotky, jak každý den snídám, jdu do školy a zpět a učím se, mě nebaví, proto ty detaily. S pevnou padesátkou se sžívám. A sžívám se i sám se sebou. Projekt je hlavě o zábavě a poznání nových kontaktů. Nechceš fotit, nefoť. My ti ruce neutrhneme. Pro mě je to zajímavá závislot. Uvidíme, jak se za rok vypracuji. :-D
2/5/2010 4:44:22 PM
Ahoj Ivy, ono to jde naplánovat na zajímavější týden, kdy se něco bude dít. Např. když byla u Prčíkových zabíjačka. Začal jsem tím svůj týden druhý den dokončování, ale zbytek týdne byl už o tom každodenním stereotypu. Vydržel jsem fotit čtyři týdny v tahu a dnes jsem začal pátý týden. Zkouším prostě jak dlouho to vydžím :) Že by rok? :) Zatím si to nedokáži představit. Můžu říci, že v tom měsíčním úseku se již nic plánovat nedá a člověk relativně zachycuje dění kolem sebe. Spíše přemýšlí nad tím co vyfotit jinak, aby se to neustále neopakovalo. Moc mě to pomáhá v inspiraci, vidění a hledání témat. Ve všech čtyřech týdnech chodím s dětmi do lázní a zatím se mi daří tuto činnost zachycovat rozdílně. Jak to bude vypadat příště a přespříště? Fakt nevím, ono to nějak v tu středu v lázních dopadne...
2/5/2010 3:15:09 PM
Ano, největší úskalí tohoto projektu je nerovnoměrná zajímavost prožitých dní a potažmo fotek. Dokonce to svádí k tomu, plánovat si to dopředu, ale to by bylo úchylný. Jestli to má vypovídat o životě, musí tam být ta nuda a stereotyp. Proto je tenhle projekt zajímavý. Protože je jiný. Nekonvenční a odvážný.
2/5/2010 2:49:05 PM
Martino, vaši odpověď beru zcela korektně. Ten konec týdne byl fakt hrozný. Celý víkend jsem seděl a jen tahal myší tam a pět. Skládání časopisu je velmi náročné. Člověk pak nemá moc možností, jak se odreagovat. Prostě to musím udělat a hotovo. A fotit pořád jak cvakám do počítače, chodím na WC a jíst, to by mě nebavilo. Proto tolik detailů. Další týden, co mám naplánovaný, tak bude berevný a snaží se dodržovat posloupnost - 3 x 3 x 3. Snad se bude líbit více.
2/5/2010 1:35:20 PM
Dobrý den paní Staňková, již od samého začátku máme vnitřní komunikaci, to znamená že když si mě požádáte o přátelství a já ho pochopitelně potvrdím, tak mi můžete mapsat napřímo, osobně. Rád odepíšu když to budu stíhat. Pravdu máte v tom, že je to šílené to všechno stíhat číst, ale to je základ tohoto projektu, vědět co se v něm děje. Takže vzhůru do toho, čekám na vaši zprávu :-). Hezký den. Adolf Zika
2/5/2010 12:35:00 PM
Pane Ziko, jen drobný návrh - nestálo by za to udělat rubriku, kde by se mohlo diskutovat přímo s Vámi nebo s jiným zástupcem redakce? Vím, že už takhle je to nejen pro Vás asi hrozně náročné časově a "energeticky", ale musím říct, že mi tady chybí možnost napsat Vám například interní zprávu. A napsat email přecejen neskýtá ten luxus živé, "odsejpající" debaty. Na druhou stranu je to riziko, že bychom se na Vás sesypali a pak už byste nedělal nic jiného, než reagoval. Nicméně když jsem potřebovala diskutovat podrobnosti kolem putovního PENu, nenašla jsem možnost, jak se s Vámi spojit (pravda, ten email mě napadl pozdě), a nechávat Vám vzkazy pod fotkami není nejšťastnější řešení.
2/5/2010 11:53:57 AM
Na mě je v tomhle setu příliš mnoho detailů a je znát, že mnoho dní bylo foceno jen v určitý čas a několik podobných snímků vloženo za sebou.... Není to snadné nafotit týdne podle pravidel tak, aby měl opravdu dokumentární charakter, ale tohle přece není galerie nej snímků... má to něco vypovídat o tom, jaký život žijeme.... Pardon Lubo za upřímnost. Tohle bych asi napsala pod spoustu setů zde, které na první pohled ta pravidla porušují.... Jiné Tvé týdny se mi líbí více.
2/5/2010 11:04:52 AM
Přesně, Zdeňku, já mám takhle asi dvacet snímků z divadelní zkoušky, a dát můžu maximálně tři. Jojo. Ale nevadí, do koše to člověk stejně nevyhodí:).
2/5/2010 9:47:50 AM
Evi víš co mě štve, že např. během dvaceti minut nafotím tolik fotek jako na celý den. Ve středu byl u Prčíkových kovář a přesně to tam platilo. Tak vybíráš z asi hodinu a půl kdy tam kovář byl max. tři záběry a zbytek je prostě pasé a pak zachycuješ dál činnosti během dne. Úplně nejhorší to je během zabíjačky. Z té se dá poskládat téměř polovina týdne :)
2/5/2010 7:58:52 AM
Včera jsem fotila druhý den s PENem a večer jsem opět napočítala přes dvacet snímků, které bych tak chtěla do čtvrtka narvat, a ono to nejde:). Ve středu jich bylo ještě víc... Vyřazování je pro mě synonymum pro WOL! Lubomíre, neříkám, že jste nepracoval a jen to na nás hrajete:), ale že tomu atmosféra dne neodpovídá. Ovšem představila jsem si jinou práci, myslela jsem, že jste odhraboval sníh nebo drbal hrnce od guláše, nenapadlo mě, že sázíte časopis - to pak ano, pak je atmo adekvátní:).
2/4/2010 10:22:20 PM
Něříkej, že to bude něco jiného. Je to pěkně zapeklitá záležitost. Možná prvně vyzkoušej čb film na analog. Tam můžeš více experimentovat za méně peněz. A až se naučíš vyvolávat filmy pořádně ( jé já jich pokazil ), přejdi na střední formát :) Taky mám dny, kdy jdou myšlenky nějak mimo, ale třeba nový týden, který už visí byl celkově pohodový a musel jsem hodně záběrů vyřazovat.
2/4/2010 4:28:03 PM
Díky všem za komentáře. Omlouvám se za ten zlom týdne. Byl jsem vyšťavený po plese (vypít tři litry vína není jen tak :-D )a už se mi moc nechtělo fotit, tak jsem něco doma jen nacvakal. Evo, pracoval jsem opravdu poctivě. Sedět celý víkend u počítače a skládat ve Scribusu školní časopis je těžká práce. Děkuji vám také za tvrzení, že mám talent. Já to pořád nevidím. :-D Zdeňku, děkuji ti zapodporu. Ale mě ten analog pořád láká.Až budou peníze, tak koupím film a vytáhnu Pentacona Six s Planarem 80mm. To bude jiná. Ještě jednou všem děkuji za komentáře. Lubomír Budný
2/4/2010 1:45:26 PM
Pěkný týden, jen Lega v sobotu bylo trochu moc :)
2/4/2010 1:05:44 PM
Opět nelze než konstatovat zlepšení. děkuji. A.Z
2/4/2010 11:24:30 AM
Babička i sestra tvůj týden obzvláštňují! A souhlas s ostatními, že konec je už zlomový. Za těch pět týdnů přišel velký pokrok v kvalitě. Jistě to bude kvalitním sklem a také tím, že se postupně učíš a zdokonaluješ. Tím je dána jedna osvědčená věc. Jestli se chceš naučit fotit, musíš fotit, fotit a fotit. Jinak to asi nepřijde. Máš výhodu digitální éry. Doba analogu byla na učení drahá a pomalá. Když jsem začínal měl jsem jako student film týdně. Pouhých 36 záběrů! To není problém vyfotit v zajímavé situaci během minuty. Takže foť, témata kolem máš zajímavá :)
2/4/2010 10:32:09 AM
U prvních dnů jsem byla nadšená, pak už méně. U neděle píšeš, žes musel pracovat, ale snímky tomu neodpovídají, vypadají spíš, žes strávil den v polosnu. Máš nesporný talent, myslím, že dost velký, líbí se mi právě ty subjektivní nejasné snímky, ale jejich koncentrace je pro celkový dojem už na mě moc vysoká, vlastně jsme se moc nedozvěděli:). Babička a sestra jsou perfektní.
2/4/2010 9:51:00 AM
Souhlasím s panem Kleinerem, týden je zpočátku zajímavý a pestrý, ale v pátek přichází zlom a v následujících dnech je mnoho motivů, které se opakují.
2/4/2010 9:29:36 AM
Zajímavý týden. Nejlepší je babička. Na konci týdne mi přijde jako by mírná ztráta dechu..;-)


Tags more tags

left arrowprevious daynext dayright arrow Týden s Canonem V - 27. 1. 2010