Life on Earth through the eyes of its inhabitans

next dayright arrow (48) Vytočená do vývrtky... - 2. 7. 2018
Share week
photo

2. 7.Monday

photo

3. 7.Tuesday

photo

4. 7.Wednesday

photo

5. 7.Thursday

photo

6. 7.Friday

photo

7. 7.Saturday

photo

8. 7.Sunday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky
Poprvé od doby co se věnuju Genealogii(3 roky)jsem narazila na dva současné potomky se kterými mám společné předky. Mám z toho, stejně jako oni ohromnou radost. Oba Ti naši předci jsou velice zajímaví, také i z toho důvodu, že byli úzce spjatí se šlechtickými rody, jeden se Žerotíny a druhý s rodem St. Julien de Quiard. Né že by patřili přímo do jejich rodu, ale pracovali na jejich panství, jeden jako správce a druhý byl revírní hajný.Proto taky měla moje 3x prabábi šlechtické kmotry v zastoupení. :-D Protože jsem 4 dny vyloženě jen seděla u kompu a bádala v archívech, vzal mě dnes Zbyšek sebou do Cieszyna. Jel si vyzvednout výhru v tipovací soutěži do Redakce novin Głos. 1- jedeme z Dětmarovic 2- výhra 3- Mieszko 4- mám ráda 5- možnost se osvěžit 6- zamlsat si 7- oběd 8- nové historické dělo v Cieszynie 9- klavír u kostela v Českém Těšíně
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

7/17/2018 12:11:35 PM
Vidím, že se nenudíš. Tomu zápalu rozumím. Asi Zbyška obešlu pozváním do naší tipovací soutěže, nebo radši ne, mohl by ji vyhrát :-) Letos máme dva vítězě oba docíli stejný počet bodů a oba uhádli mistra světa. U ukradení účtu v instagramu jsem včera slyšel v rozhlase. Asi by mě to také vytočilo, spíše urazilo. Tak jak mi ukradli po revoluci tašku v sámošce. Bylo běžné si věci odkládat před pokladnama. "Staří a neklidní ... " :-)))
7/15/2018 4:21:21 PM
Pepíčku, já nelitovala, ale naštvalo mě to pořádně. Máš samozřejmě pravdu, ale já si bohužel to bádání v digiarchívech musím poctivě u toho pc odsedět. Jinak se snažím furt něco podnikat a užívat si vnoučat... :-D Instagram je mobilní záležitost a sleduju tam hlavně fotografy a cestovatele, teď právě třeba bratra Ondřeje jak putuje se svojí psou Sijou... :-D Měj se a užívej léto! Zdravím do Havířova, zrovna zítra tam jedu. ;-)
7/15/2018 4:07:35 PM
Dík Šárinko, že jsi se stavila. :-D Já jsem od natury optimistka, jen sem tam mě něco nas***. ;-) Od mala technický typ a o takových hračkách jako ne pc a vše co s tím souvisí jsem jako děcko snila, tak si je chci užít aspoň na stará kolena... :-D Ten můj tzv. starý účet na Ig už smazali, stačilo, aby se tam objevilo první po*** video. Na to je Ig haklivý :-D Psala jsem jim, že ho už nechci vrátit, že mám nový účet, klidně ať ho smažou, ono to je asi nejjednodušší. :-) Chybama se člověk učí, asi to tak už mělo být a já si uvědomila, že musím na netu víc dbát na bezpečnost. Už nebudu říkat mě se to nemůže stát, těm crackerům je to jedno koho napadnou, prostě je baví škodit a mají z toho radost. Naštěstí má člověk přátele, kterými to vykompenzuje... S tím fb máš pravdu, já se těm debatám vyhýbám a jsem tam v kontaktu jen s fotografy, genealogy a přáteli, ty co mám ve svých "přátelích" tak 90% znám osobně. Měj se Šari a užívej prázdniny :-D
7/14/2018 5:33:02 PM
Nelituj, třeba budeš o trochu méně vysedávat u počítače...prospěje to i těm nohám...taky to znám...:-)
7/14/2018 8:01:35 AM
Ani chvíli nudy jsem tu nenašla:-)To s tím účtem fakt nechápu...K čemu to jako někomu je?? Někdy mám sto chutí odejít i z fejsbůčku, protože mě to štve, plno nenávistných komentů o politice, spoustu nepotřebného a spoustu "časožroutských" nesmyslů..Dřív nebylo nic a žilo se taky, možná měli k sobě lidi i blíž..Snad to dobře dopadne a Ty nebudeš smutná, Alenko! Účet na instagramu jsem si( naštěstí) nikdy nezaložila a ani nezaložím:-) Držím pěsti a užijte si léto:-) I když počasí není letos nic extra, ale co naděláme:-) Hlavně ať Tě neopouští dobrá nálada a optimismus:-)
7/12/2018 9:23:19 PM
Díky moc Milane. :-D Jsme prostě staří, ale pořád neklidní... :-D
7/12/2018 9:22:08 PM
Ahoj Leni, dík za návštěvu. Zbyszek se určitě rád zapojí, pokud bude znát repertoár... ;-) :-D
7/12/2018 4:14:39 PM
Líbí se mi, jak aktivně si žijete. :-)
7/12/2018 10:04:32 AM
Pěkný týden. Důchodci se nenudí :-) Zaujal mě ten rodokmen, to musí být něco! Zbyszek zpívá - no, to bychom ho měli zapojit na punči do hudební sekce, což? :-)


Tags more tags

next dayright arrow (48) Vytočená do vývrtky... - 2. 7. 2018