La vida en el planeta Tierra vista por sus habitantes

next dayright arrow 52 - 105 jak jsem při odklízení povodně málem zapomněla na 2 YOL - 8. 6. 2013
Share week
photo

8. 6.Sábado

photo

9. 6.Domingo

photo

10. 6.Lunes

photo

11. 6.Martes

photo

12. 6.Miércoles

photo

13. 6.Jueves

photo

14. 6.Viernes


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky
.1. vzbudili nás ptáci, fakt řvali, asi jim vadilo, že spíme a tak nás zachránili před povalováním .2. odvezli jsme Týnu ke koním a ona tam zjistila, že nemá klíče, tak jí zachraňujeme a vezeme jí je .3. pak se jedeme podívat, kde kdo potřebuje pomoct. Labe kleslo pod 9 metrů. Nejvýš se vyšplhalo na 10,7m. .4. ústecký vrak neodplul ani tentokrát a už je otevřený most pro pěší .5. emoce lidí, kteří mají potřebu najít viníka, nedivím se jim, ale voda je živel, když by se nevylila tady, o to víc se vylije jinde. Střekovská povodňová zeď ji tentokrát nezadržela .6. dojeli jsme vlakem přes Labe a pak busem za rodičema na zahradu. Tady nám všechno kvete a nemá blátivou barvu .7. pak k eM. rodičům, oni vodu v domě nemají, zato tady dole ano a teď ještě nemohou nic dělat, to je děsný, nesnáším bezmoc .8. jdeme přes most pěšky a všichni se snaží, aby se tudy už mohlo i auty. Všude je spousta dobrovolníků a práce jde od ruky .9. je od koní unavená a já z toho všeho taky
Comentarios

Tienes que iniciar sesión para anadir comentarios

Iniciar sesión Registrarse

6/21/2013 8:12:44 PM
Noli, děkuji. Odhalilo se. Chápu, že lidi, kteří přišli o bydlení, si to potřebovali vykompenzovat alespoň nahamouněním košťat, sava... i když se pak nedostalo na souseda, ale našli se i křiklouni, kteří si veřejně stěžovali, že dostali málo a nějak si asi neuvědomovali, že na ta sběrná místa to zase jiní museli ze svého nakoupit a donést :O(. A já se určitě se občas s něčím ukážu :o) Dalibore, děkuji.
6/21/2013 10:54:25 AM
Gratulujem k druhej méte, dobrá výdrž, vyšlo vám to na týždeň plný vody s rozkošnými malými indiánmi, tak prajem veľa dobrých objektov aj naďalej ;)
6/18/2013 12:46:38 PM
2 YOL= úžasný výkon....Súhlasím, hraničné situácie odhalia charaktery, často prekvapujúcim spôsobom ale vidím, že tých nepríjemných prekvapení bolo menej...P.S.:Cítim to podobne- to každodenné cvakanie je návyk, a dúfam, že aspoň občas niečo pridáš....Maj sa krááááásne..:))
6/17/2013 9:55:10 PM
Šárko K. děkuji, asi dám i 3 YOL, jen ne celý veřejně. Moje okolí totiž vůbec neví, že sem fotky dávám a až se to jednou doví, tak kdo ví? Zdeňku, děkuji. Lidská solidarita mě překvapila, lidi od kterých bych to nečekala se k nám přidali a ti, co jsem si myslela, že půjdou sami, nikam nešli a ani nic neudělali. Ty 2 roky jsou úžasný a děsivý zároveň. Ten čas strašně letí, je to neskutečný. Šárko, děkuji za tvůj výběr :o) od tebe to těší dvojnásob. Musím říct, že fotit jsem většinou ani nechtěla, ale utekl by mi ten poslední týden do dvou let a to by mi bylo líto. Z mých tří týdnů původně a pak vyhrožování, že po roce bude konec, jsem dala roky dva, tak obnažování stačí. Fotím dál, to už přestat nejde, určitě ukážu, co děláme a jak se máme a hlavně byste mi taky chyběli, to přiznávám. Jano, dáš to, já taky myslela, že to nepůjde a šlo to. Domluvíme třeba výlet o prázdninách, těším se.
6/17/2013 8:50:23 PM
Gabi tak to smekám 2 Yol ...nedám jsem tady přes rok a nemám ani jeden dodělám do konce roku a pak to zkusím, ale to nevím nevím už teď jsem pomalu v koncích .....tento týden je moc emoční jsem ráda že se to u nás vyhlo jen zahrada ,ale ta to zvládla sama ...už sekáme okopáváme takže fakt jsem ten šťastnější...je to opravdu bezmoc strašně lituji všechny ..moc tě zdravím a fakt jsi dobrá ahoj Jana /do ÚSTÍ se nám to blíží škoda že to není výlet ale vyšetření už aby to bylo pryč!/
6/17/2013 6:22:03 PM
Tenhle týden je pro mně jasným výběrem redakce, a když ne, tak jistě výběrem mým!:-)A to ne proto, kolikátý je a kolik krásných a dokumentárních fotek obsahuje, ani kvůli stylu, barvám nebo efektům..Ale proto, že zachycuje vlnu solidarity a lidskosti a obětavosti..Záplavy a pozáplavové zoufalství a zároveň naděje, že bude zas dobře..Tenhle týden by si měli prohlídnout nejen členové Wol party, ale i ostatní lidi..Gábi, moc si Tě vážím, protože po práci jít ještě pomáhat a zvládat tohle všecko ještě i fotit, to je síla..K tomu pogratuluju nejdřív a teď ještě gratuluju k dosažení těch dvou let!Moc si přeju, abys nepřestala fotit a dala o Vás vědět i v budoucnu..Třeba i jen občas..Človíčkové, Tvá rodina a hlavně Ty samotná bys nám tu moc scházela:-))Šárka..
6/17/2013 1:07:03 PM
Gábi, moc gratuluji k 2YoL, jsi úúúúúžasná. Překvapilo mne to, ale pak jsem uviděl, jak jsi tam tu pauzu dosypala a zařadila se mezi stovkaře. :-) A tak se těším, že i když si dáš další pauzu, tak budeš ještě nějaký čas pravidelně na titulce a až zásoba dojde, tak už tady zase budeš v reálu. Děkuji Ti za naději, za človíčky, za fotky, za slovíčka ... a děkuji Ti za to, že jsi. :-))))
6/17/2013 1:05:20 PM
Přepadávají mne rozporuplné pocity. Hrůzná představa domova zaplaveného bahnem a to ještě v tom lepším případě a na druhé straně lidská solidarita. Je v tom naděje, že jsou na světě dobří lidé a jsem moc rád, že k ním patříš. Tvýma rukama prochází spousta malých človíčků, ze kterých jednou možná vyroste premiér, prezident, vědec, umělec .... Naděje je také v tom, že z nich vyrostou slušní lidé a pokud budou činní ve veřejných službách, nikdo se za ně nebude muset stydět. Tak jak se já dnes hluboce stydím za politickou reprezentaci, kterou jsem si zvolil. V tomto úžasném týdnu si vyberu malé indiány. Možná je symbolika také v tom, že indiáni kdysi žili v souladu s přírodou a žádna povodeň je nezaskočila. A když jo, tak to zase měli za pár dnů všechno v cajku. A nezabíjeli víc než snědli a nehromadili víc než potřebovali.
6/17/2013 12:42:01 PM
Gabčo, mám husí kůži z vašeho týdne. Ty povodně jsou strašné..., ale, vy jste to tak pěkně zdokumentovala, citlivě, váš týden mě zasáhl. Je hezké vidět a cítit tu sounáležitost, že si pořád ještě lidé dokáží navzájem nezištně pomoct. Také gratuluji k 2 YOL. Jste skvělá. Tak hurá do 3 YOL_budu se těšit na další týdny. Š.
6/17/2013 12:26:33 PM
Děkuji. Myslím, že každodenního cvakání už se asi nikdy nezbavím :o)
6/16/2013 5:19:11 PM
Teda musím smeknout. Zase další člověk ,který mě motivuje k tomu abych se zuby nechty snažil každý den koukat kolem sebe a cvakat obrázky. Ale jesi to někdy vydržím takhle dlouho , to je teda ve hvězdách. A jinak bezva dokument. celý týden. Teda záplavy nemyslím ale fotky.


Tags more tags

next dayright arrow 52 - 105 jak jsem při odklízení povodně málem zapomněla na 2 YOL - 8. 6. 2013