Life on Earth through the eyes of its inhabitans

next dayright arrow 22- hmla nad Dunajom - 28. 10. 2013
Share week
photo

28. 10.Monday

photo

29. 10.Tuesday

photo

30. 10.Wednesday

photo

31. 10.Thursday

photo

1. 11.Friday

photo

2. 11.Saturday

photo

3. 11.Sunday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky Slovensky
Dovolenkovopracovnoprázdninový týždeň začínam úspešným oddelením siamských banánových dvojčiat-októbrové východy slnka sú najkrajšie- na očistenie múru za našim domom si suded zavolal čatu horolezcov- s maminou čistíme hroby našich blízkych v Lozorne- krstný otec nám predviedol novú linku a obdaroval nás domácimi vajíčkami- brečtan je strhnutý, už len odviezť- mrazím nádielku vajíčok na horšie časy: 4x10 s vňaťou a 2x 10 bez (v škrupinke to neskúšajte...:))- a prvý koláčik do receptára v tomto týždni (makovomakový)... Dovolenkovopracovnoprázdninový týždeň začínam úspešným oddelením siamských banánových dvojčiat-októbrové východy slnka sú najkrajšie- na očistenie múru za našim domom si suded zavolal čatu horolezcov- s maminou čistíme hroby našich blízkych v Lozorne- krstný otec nám predviedol novú linku a obdaroval nás domácimi vajíčkami- brečtan je strhnutý, už len odviezť- mrazím nádielku vajíčok na horšie časy: 4x10 s vňaťou a 2x 10 bez (v škrupinke to neskúšajte...:))- a prvý koláčik do receptára v tomto týždni (makovomakový)...
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

12/23/2013 1:02:42 PM
Už je to tady !!! Já to věděl :-))).
12/6/2013 2:49:59 PM
Parádní týden Noli, Tominko jako pankáč :-), koláče, květiny, nedělní kavárna. Tak bych si teď dala nějaký ten koláček :-). Maj sa, Š.
11/26/2013 7:39:10 AM
Noli, opäť som sa kochala. Páči sa mi Vaša multifunkčnosť na stredňajšej 8. A gratulujem k úspechu v práci, človeku to dodá sily do ďalšieho "boja". No a hmla nad Bratislavou je úžasná, myslím, že sa lepšie nedala zachytiť. Návod na papierový pinhol si určite schovajte, ja mam dva papierové. A jeden mi krásne funguje a druhý nie. Ale je to paráda, keď človek zistí, že na fotenie nepotrebuje žiadnu drahú techniku :-). Noli, a fotka v piata v nedeľu, tak do nej som sa zamilovala. Výborná kompo a krásne kontrastné farby, moje obľúbené. Ďakujem za výbornú prehliadku krásnych fotografií a teším sa na ďalší týždeň.
11/26/2013 12:11:04 AM
To v galerii je z digitálu s dírkou v krytce, protože se mi podařilo osvítit film. Je to tam dole vyfoceno. Mám pinholí udělaných několik, dvě ze starých foťáků a jednu papírovou na instantní filmy. Nejjednodušší cesta na kinofilm je stará smena 8, jde z ní dobře sejmout objektiv a ten nahradit dírkou nalepenou na nějaké plastové černé podložce. Pro 6x6 je na to výborný foťák Corina. Pro ten instantní film musím dořešit vyvolávací ždímačku. :-) Ke krabici na papíry jsem se ještě nedopracoval, ale někde hluboko v seznamu to je.
11/25/2013 11:51:45 PM
Nechci se teda míchat do pinhole diskuze:D ale v galerii pineholeday.org máš Zdeňku fotku, že:) a fotíš na home made krabičku, nebo jak si teď kupila Oli papírový? Chtěla jsem si kdysi vyrobit dírkovou komoru z plechovky, ale sešlo z toho:/
11/25/2013 11:36:40 PM
Oli, já vím, já už vařenou quinou viděl. :-)))) A pro tu pinholi si také zapiš termín 27.4.2014. :-)))
11/25/2013 9:46:21 PM
Šárka aj Martin, vďaka... Jirko, je to tak, dá sa to, dopísať (aj opraviť prípadné preklepy, na rozdiel od tých v komentoch...:)))
11/25/2013 9:01:55 PM
Tak tady jsem byl asi 3x a počkal jsem si na popisky a na zveřejnění. No ale než se zveřejnilo, tak už není moc co napsat, protože se všichni pěkně rozepsali. Tak aspoň to, že mě těší, že už tady máš další týden a hodně povedenej. Fajn!
11/25/2013 8:47:03 PM
Po 31 týdnech na WoL pro mě novinka. To fakt můžu na uveřejněném týdnu dopsat popisky ? Také je většinou dělám na konci týdne. Bývaly doby, kdy jsem popsal v něděli první čast a ve čtvrtek zbytek (můj týden končí ve středu).
11/25/2013 6:35:28 PM
Ahoj,Olinko! Téma matky a dcéry..:-)O tom bychom mohly dloouze pohovořit..:-)Velmi krásné jsou ty mlžné fotky, povedly se, mlha i fotky..No a ty koláče, hmm..Peču většinou jen o víkendu, protože kuchyně si užívám celý týden až až, takže jsi mi inspirací..A věř nebo ne, miluju mák, ale jen kvetoucí a v makovicích..Jen ne v buchtách a koláčích..Ten fakt nemám ráda..Ale moc mě zaujalo, že existuje i světlý a hnědý mák, to jsem netušila..A netušila jsem toho víc..Třeba jak Tominko rychle roste..Líbí se mi ta společná rodinná relaxační fotka..No a ten otužilec:-))Tak to bych taky ráda koukla, mám ráda otužilce:-))V neposlední řadě gratuluji k objevení těch "granulí", je to radost, když se snaha a určitě i trpělivost dočká úspěchu..To Tvé "Čudo" bych potřebovala, protože nemám a pokládám pak vařečku všudemožně a mám pak všecko zaprasenéé:-))Že bych napsala Ježichovi?? Čau do Bratislavy:-)Šárka..
11/25/2013 6:23:28 PM
WAU, prvý raz mi nestačilo 1000 písmeniek...:)) Zdeňku, z quinoy sa po uvarení vysunú zatočené klíčky, zaručene vegetariánske (so skutočnými červíkmi mám dve dobré príhodky, tie si nechám na niektoré WOL stretnutie)...Olinka, vajíčka rozmixované s vňaťou používam na: zapekaný karfiol a brokolicu, zelené halušky a omelety (po česky amolety?) A hlavne, letné vajíčka sú oveľa chutnejšie a zdravšie, ak sú z dobrého zdroja...:))) Janka K.: áno, mikrosvet je krásny...Pamätám si moje prvé OSUDOVÉ stretnutie s elektrónovým mikroskopom- v tej chvíli som vedela, že to je presne to, čo chcem v živote robiť, a mala som veľké šťastie, že sa mi to podarilo a stále sa do práce teším...:)))
11/25/2013 6:04:27 PM
Ďakujem všetkým...:))) Milan a Jirko, popisky dávam vždy "opoždene", nestíham....Zdendo a ďalší uhádnuvší hádači, prekvapili ste ma...:)) Lily, Brno určite pridám....Jitka, áno, je to petržlenová, používam ju často a veľa..pečiem rada, chystám sa VYDAŤ Receptár (pre dcéry a kamarátky), väčšina receptov sú mnou modifikované zdravšie verzie klasiky a niektoré sú moje originály. Zdeňku, mrazím naozaj takmer všetko, často aj hotové jedlá (také, čo to prežijú bez ujmy, a je ich dosť, a ušetrím si kopu času na príjemnejšie činnosti akým je napr. fotenie...:)))) Lak na aute mám dorytý aj ja, našťastie bez takých "vtipných" nápisov ako Ľubka....Birbeckove granuly sú naozaj ako malé raketky, v strede môjho obrázka sú tri kompletné (rúčka aj hlava- tá naľavo má očká aj pusu ako minismajlík) a štyri rúčky bez hlavy-zväčšenie asi 60 000 X. Foťák z Nota Bene mám odložený, možno sa ho za dlhých zimných večerov pokúsim zložiť a vyskúšam "pinholovanie"...Termín mnohokanálovosť si zapisujem...:)))
11/25/2013 5:21:54 PM
Páteční čudo znám, i když nemám... koláče jsou všechny supr a nejen ty. Ty zamrazený vajíčka mně zajímají, žlutý chápu, ale ty nezeleno - co s nimi potom děláš?
11/25/2013 11:11:09 AM
dobroty..kytičky....moc krásný týden :-)
11/25/2013 9:34:07 AM
Jaj NOLI to je zase paráda!!!:) Mlhy jsou krásné a tolik dobrot v jednom týdnu!!!Gratuluji k nálezu:) Svět v mikroskopu je úžasný, už se těším až Beníček taky nějaký dostane:)
11/25/2013 9:31:55 AM
Noli, psát krásné snímky, to už je naprosto samozřejmé:-))Ale Ty máš skvělý, jedinečný styl a to se mi moc líbí.Přes Tvůj pohled na svět vidím ,že jsi osobnost!Mlha nad Dunajem je skvělá...jak týden ,tak snímky a popis.No ,a po těch skvělých dobrotách, co jsem tu viděla,mám nesmírnou chuť na nějakou mňamku ,ale kde ji honem vzít ,když tu nic nemám:-))))Ahoj příště....
11/25/2013 1:02:20 AM
Postřeh nad vařením potraviny zvané quinoa (na skloňování si fakt netroufám) je velmi odrazující, přestože to je budoucnost lidstva. Jedině že bych chtěla odradit, ať na Tebe hodně zbude. :-))) Sobotní pětka je jedinečná (formou, nikoliv počtem hamburgrů), je něčím taková magická. Nota bene s foťákem, bezva. Ty HRK-áš a já se bavím. Tedy chuďátko, hladové, ale ještěže vím, že Ty to ráda. :-) Fotofór s blondýnkou je výborný, znám vlastně nějaký další fotofór? Olinko bezva, měj se.
11/25/2013 1:01:58 AM
Koukám jako puk, co všechno jde zamrazit. Asi všechno. :-) Rytí hřebíkem do laku auta, to je věc. Mám na autě také pár výtvorů (velké černé auto) a Anička ještě více, ona má na autě pražskou značku a to průměrný ostravák nevydýcháva. Malé “o“ píšu záměrně, protože je to o malých lidech. Duchem. Gratuluji k úspěchu, resp. Ke správné diagnoze. Jsi fakt třída. Pokusil jsem se pogooglit, co to jsou takové Birbeckovy granuly, a vybafl na mne komentář tohoto týdne. :-))) Dozvěděl jsem se také, že Birbeckova granula bývá tvaru tenisové rakety, což by mohla být identifikační cesta, ale tak jednoduché to nebude. Fakt jsi třída. :-))) Také v diskrétních vlastnostech rukou, uší a bůhví čeho ještě. :-))) To je ale známo, že ženy jsou na rozdíl od mužů mnohakanálové. Já v tomto ohledu budu žena, většinou dělám více věcí současně. :-) Mlha nad Dunajem je parádní. Určitě šla vyfotit …. jinak, ale určitě ne líp, tohle je velmi subjektivní záležitost. A už se zase nevejdu.
11/24/2013 11:44:03 AM
Bezvadný týden,od začátku do konce...Zaujala mně mražená vajíčka s vňaťou - ve slovníku jsem našla, že je to nať, ale zajímalo by mně s jakou?Petržel?...To páteční čudo mám taky doma, a jak vidím nejsem sama, je to dobré, člověk tak nezapatle linku...obdivuji kuchařskou zdatnost... vtip ne9 nemá chybu...bavila jsem se skvěle :-)zdravím Jitka
11/24/2013 12:52:36 AM
Cau Oli, odpověď na hádanku jsem ti dnes vyfotila u Zdendy v kuchyni:D Siamské banány mi připomínají tři srostlá rajčata, která měli v zahradnictví. Škoda, že u nás taky není měsíc fotografie:(( Mně přijdou ty fotky mlhy nad Dunajem super a třeba to by byl lepší efekt s dlouhým časem. Víš, že by to světlo bylo lepší. Spící labuť je rozkošná:) Hej a to triko co má Sandra na páteční fotce chci! Zeptej se jí, kde koupila, prosím (mám tyhle speciální kočičí obrázky ráda:D), dík! A už vím o kterém obrazu jsi mluvila.:) Sobotní 5 je do výběru fotky dne. ''Muž z jezera'', to by byl dobrý název knížky :D A ještě se mi líbí fotka nedělního kopru. Skvělý týden, těším se na fotky z Brna!:))
11/23/2013 7:38:57 PM
Hádanka: To znám! To znám! To používám v kuchyni, když vařím! Odkládají se tam použité vařečky/vidličky/lžičky při vaření. Jinak super týden :)
11/21/2013 9:08:42 AM
To jsou barvičky!!! Krásné mlhy Noli a tolik krásných sladkých záběrů ;-). Když jsem viděla ty úterní celozrnné piškoty, lekla jsem, že už vidím první vánoční cukroví :-)! Výborný týden, moc se mi tu líbilo - čiší z něj radost. Měj se krásně.
11/20/2013 9:17:42 PM
Popisky sice chybí, o to víc člověk vnímá fotky. Po2 2 5! Út1 a 3! Út4 !!! St2. Že je v Bratislavě listopad měsíc fotografie, tak to jsem teď objevil v časopise. Čtvrtek celý! To je inspirace Asi budu s sebou tahat "dlouhé sklo" i do práce :-). So5!!! Už se těším, až bude fotkou dne. Ne9 :-).
11/20/2013 8:07:48 AM
Pěkná hmla, Budou taky popisky? :-)


Tags more tags

next dayright arrow 22- hmla nad Dunajom - 28. 10. 2013