Life on Earth through the eyes of its inhabitans

left arrowprevious day Kácení, oslava, WPPD, výbuch, čarodějnice, 1.máj, déšť, ono se vlastně pořád něco děje - 2. 5. 2013
photo

26. 4.Friday

photo

27. 4.Saturday

photo

28. 4.Sunday

photo

29. 4.Monday

photo

30. 4.Tuesday

photo

1. 5.Wednesday

photo

2. 5.Thursday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky
Fakt, v noci pršelo a to není nic proti tomu, co se děje ráno. Je průtrž mračen, že to vyráží víka kanálů, jak nestíhají. Mám docela problém dostat se do auta. Na semafory je sotva vidět. Na trojku dám hádanku: “Já konvička malá pěkná jsem, zde hubička má je, tady ouško ven....“. Tak, kdo to pozná, znalců tohoto autora je tady dost. :-) Kousek práce, dnes se hrabu v kódu v Delphi, kde jsem naposledy byl před dvěma roky. Je to stejné, jako bych to nikdy neviděl. Před koncem šichty udělám kousek práce na pinholi, podařilo se mi pěkně usadit do kartonu závit pro stativ. Venku se před autem předvádí straka, je to héérečka. Doma zkontroluji hnízdo, špačice tam je a tváří se přísně. Je dost nízko, tak snad ji neobjeví naše kočka domácí. Ta má teď ovšem jiné starosti. Tahá břicho po zemi a vypadá, že se každou chvíli rozsype. Jako každý rok touto dobou. Nakonec pohled do upršeného dne, tentokrát na druhou stranu domu. A přání, ať vám do životů svítí sluníčko a moc neprší.
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

5/29/2013 5:06:50 PM
Pěkný týden,koukl jsem i na čarodějnice jestli tam nenajdu tu svoji :-)
5/15/2013 5:59:44 PM
Zdenku, obdivuji Vaši energii. Skoro ve stejném čase jsme řezali dva stromy na chatě (1.5.2013). To jsem si bral volno ve WoL. Takže jsem zaznamenal jen vykopávání pařezu od jabloně (6.5.2013). Psal jsem, že řezali, ale po pravdě to zařídil můj tchán, já mu jen pomáhal. Čarodějnice jsou super, díval jsem se již minulý týden.
5/14/2013 11:34:13 PM
Díky všem za návštěvu a slovíčka.
5/13/2013 9:06:08 PM
Zdeňku, vaše týdny mám ráda, protože jsou hezky ze života... kácení je mi blízké, sami si děláme dřevo, aby bylo čím topit :-) pálení čarodějnic nemám ráda už tak nějak z principu, ale úterní 9 je skvělá! Krásná podívaná celý týden a popisky mě baví.
5/11/2013 9:37:48 PM
Ahoj Zdeňku, máš za sebou ďaľší zaujímavý týždeň. Piatková drevorubačská vsuvka mi je blízka. minulý týždeň som absolvoval to isté. V sobotu sa ti podaril veľmi zaujímavý záber č.5. Nedeľný pin-hole day je veľmi zaujímavý. Nie každý foťák umožňuje fotiť bez objektívu. Inšpirovalo ma to, lebo môj terajší to dokáže a skúsim to aj ja ;) Upalovanie čarodejníc bola úžasna foto príležitosť a ty si ju zmákol na 110%, gratulujem! Prvomájové láskybranie bolo aj u nás. Čerešne aj tie naše aj tie zahraničné majú svoje čaro. Ja našťastie nemusím hľadať... Na záhrade mám asi 10 metrov vysokú čerešňu, ktorú zasadili keď som sa narodil. Ďakujem za fotovýlet do tvojho života a teším sa na ďaľší.
5/11/2013 9:21:58 AM
Davide díky. O srazu nevím nic a vzhledem k aktuálnímu datumu si myslím že to odpískali. Asi nebyl zájem, ale mohli dát vědět co a jak. :-(
5/11/2013 1:33:33 AM
Zdenek primaaa,nevíš prosím tě něco o WoL srazu ??Mám už jen příští víkend a hybaj na lod.Měj se a příjemný jaro přeji
5/10/2013 9:39:21 PM
Už jsem tady byl asi třikrát, tak snad konečně napíšu aspoň pár slov. Jako vždy- skvělý dokument doplněný o super popisky. Proto mám Vaše týdny rád. Pinhole se povedla. Mějte se a pěkné světlo i nadále :)
5/10/2013 11:39:41 AM
Nazdar, Zdeňku! Opět zajímavé pokoukání, a to po všech stránkách...po tom, co jsem si přečetl níže, nemám už co dodat...tak ať se ti daří! Pepík
5/10/2013 6:43:27 AM
Ďakujem Zdeňku za pochvalu ;-). Teším sa na Vaše pinholovky. A tuším už sme sa bavili, až budete mať cestu na Slovácko, určite sa zastavte v Miloticách na zámku na veľkú cameru obscuru ;-)
5/10/2013 12:30:43 AM
Lenko já se na Vaše pinholovky koukl na vizdalku a líbí se mi to, má to duši. A Vaše úvaha, jak jste probírala parametry moderních vymoženosti a do toho jsem potkala pinholi je skvělá, tohle uvažování je mi blízké. No a složila jste si původního Dirkona, další plus. K tomu se léta chystám, když tedy nepočítám, že už jsem to jednou podstoupil před více než 30 léty, ale ten to do současnosti nepřežil. Teď si vyrábím pinholi na instantní filmy, když to dotáhnu do konce, tak se tady určitě něco objeví. :-)) A díky za nákuk.
5/9/2013 12:16:06 PM
Jeej Pinhole. Ja som si pred dvomi rokmi poskladala Dirkona z ABC-cka. Fotky celkom usli, ale neboli take paradne jak Vase. A pred rokom som si zohnala nahradnu krytku na telo nikona, tam vyvrtala dieru a do nej dala alobal s dierkou a na tom som frcala. Asi to oprasim a nieco skusim nafotit. Teraz v lete ked je dost svetla nemusim dlho cakat na expoziciu :-). Krasny week ;-)
5/9/2013 10:35:50 AM
Lenko dík. No ... slivovice ... Mezi třetím a čtvrtým panákem jsem si zdřímnul a tak si nejsem zcela jistý, jak se to počítá. :-)
5/9/2013 8:35:53 AM
To je zase pestrý týden! Pinhole day se mi líbí. A kolik tedy bylo těch slivovic - 3 nebo 4? :-)
5/6/2013 8:13:33 PM
Miluju ostravské týdny. Pinhole je šílenost(v tom dobrém). Sám se pořád přemlouvám aspoň k filmu, ale nevím jak bych to pak vyvolával-s chemií nejsem kamarád :)
5/6/2013 7:42:09 PM
Díky Tobě vím, že existuje nějaké to pinholení:-)Zdeňku, je to kvalitka:-)Zánět zvukovodu, no to sis užil..Kácení stromů, to je teď u Kamrlů velmi oblíbená činnost, jak koukám:-)Čarodějnice parádní, nějak jsem netušila, že se něco konalo, ale hlavně mě Eda pozval právě do těch Vítkovic, no tak snad napřesrok, jestli se teda dožiju:-))První máj je takový něžný den ve Tvém podání..Jo a Ty máš polaroid, no to muselo mít úspěch! Já mám rozfocený film ve Smeně, ale nějak se bojím, že z toho nic moc nebude..Vyúčtování za služby, to je pro mně vždycky takové vysvědčení, jak jsme hospodařili..Pokaždé to bylo fajn, letos poprvé jsme "neprošli"a doplácíme, sice jen 2tácy, ale i tak mě to trošku mrzí a Eda hnedle zvýšil zálohy..Stračena héérečka, ta je..V Hrabůvce jsou jich mraky, jen jsou poměrně plaché..Nevlastním žádné delší sklo na Canona, tak už se rozhlížím po bazarech:-)Já to ptactvo dostanu:-)Kočka už to má "za pár", to bude úrodička:-)A Špačková:-)Moc pěkný jarní týden, Šárka..
5/6/2013 12:45:34 AM
No, to si myslím. Kdo zvládne Huga ... :-) Dobrou.
5/6/2013 12:36:01 AM
To ma zaujalo...Vezmem si týždeň dovolenky a vyskúšam...:) To žartujem, nie som až taký technický antitalent, ako sa robím..:)) Dobrú noc...
5/6/2013 12:15:45 AM
Hele z tohoto pohledu je pinhole ideální. Nemá ani jeden čudlík. :-)))) Nebo jinak: sundej z těla zrcadlovky objektiv, přidrž tam jen tak rukou alobal do kterého uděláš jehlou dírku a cvakni fotku. A pinhole je na světě. :-)
5/6/2013 12:09:21 AM
No, to už je vysoká škola fotografická, a ja som niekde na začiatku strednej, takže neviem, či to v tomto živote stihnem... Momentálne sa snažím ovládnuť malý COOL..Ty určite nemáš problém, keď meníš foťáky a každý má inde a inakšie ovládanie...:))
5/5/2013 11:59:37 PM
Jo ještě: dírka o velikosti 50nm použitelná nebude. S velikosti fotonu je to sice složité, ale mám pocit že v oblasti viditelného světla tak malým otvorem foton neprojde. Někde vzadu v hlavě mám číslo, že by jeho velikost v tomto případě měla být přibližně desetinásobná. Ale je to možná jen pocit. :-)
5/5/2013 11:51:21 PM
Položím dírku na světelný zdroj a těsně k ní přiložím milimetrové měřítko. Pak to ze stativu vyfotím makroobjektivem. V grafickém editoru (Corel Draw) rozdělím jeden milimetr na deset stejných dílů a tím získám desetiny milimetrů. Setiny už udělám jen odhadem. Viz zde. Je to piplačka, protože se to musí udělat několikrát, než se do toho průměru trefím. Ale zase to nemusí být úplně tipťop, fotit to bude vždy. Kolem focení přes dírku existuje mnoho teoretických výpočtů. Důležité je, že materiál ve kterém je dírka musí být velmi tenký, dírka co nejideálněji kruhová a optimální průměr je závislý na obrazové vzdálenosti. Všechny potřebné informace jsou na adrese http://www.pinhole.cz/, kde je také ke stažení výborný program pro všechny výpočty.
5/5/2013 11:27:06 PM
Ahoj, a prezradíš, ako si ten priemer 0,29 odmeral? Ja mám v Hugovi clony s veeeeľmi maličkými otvormi, nechcem klamať ale zdá sa mi, že okolo 50 nm, tie by sa nedali použiť? Ak sa pýtam hlúpo, sorry, o pinhole veľa neviem (zatiaľ, doučím sa).. Také fotky BEZ CHYBY sa mi podarili 2x v živote. Prvý, keď mi tatko vtrhol do kúpeľne (napriek tabuľke na kľučke), keď som vyvolávala film. Je pravda, že som tam bola s mojou prvou láskou( je to už straaaašne dávno)...A druhý v Toronte, keď som si zle založila film, a to ma dodnes mrzí...P.S.: Pobavil si ma opäť, vďaka...
5/5/2013 11:13:32 AM
Zdeňku se nedivím že bolí ruce ...strom....jinak zánět zvukovodu je strašně nepříjemný já to nikdy neměla ale manžel na to trpí a už mu hrozí plastika v uchu a hlavně neslyší po zánětech na jedno ucho ach jo to jsou nemoce .......ale máte humor už tak to bude dobrý:-))))...kola máme vyndaný ale já nemůžu jen na kratší výlety okolí 10km no jo musím být tak nějak pořád doma ..krásný den u Vás 1,května ...jaro to dohnalo všude♥ mějte se a děkuji Jana.


Tags more tags

left arrowprevious day Kácení, oslava, WPPD, výbuch, čarodějnice, 1.máj, déšť, ono se vlastně pořád něco děje - 2. 5. 2013