Life on Earth through the eyes of its inhabitans

left arrowprevious day next dayright arrow Přežil jsem útok šíleného řidiče - 5. 7. 2012
photo

1. 7.Sunday

photo

2. 7.Monday

photo

3. 7.Tuesday

photo

4. 7.Wednesday

photo

5. 7.Thursday

photo

6. 7.Friday

photo

7. 7.Saturday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky
Tento volný den trávíme v Orlové pod pergolou. Dáme si pivo a ugrilujeme nějakou zeleninu a bramborové placky. Koupil jsem si další bublifuk, tentokrát v turbo verzi. Užijeme s ním spoustu srandy. Je to perfektní den a tak proč si nedat vítězný doutník. Kuba seká trávu a při doplňování benzínu dbá na dodržování všech bezpečnostních předpisů. Našel jsem na zahradě další špaččí hnízdo. Je opět je výšce očí asi metr od pergoly. Ptáci nám prostě věří a dělají dobře, protože my jim neublížíme. Večer jdeme na pivo, Anička dnes řídila a má fakt žízeň. Po dalším tropickém dnu se snažíme vyvětrat ložnici, ať se dá aspoň trochu spát. Déšť ale do Ostravy zase nedorazil a tak to není nic moc.
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

8/5/2012 9:05:26 PM
RomanZa: díky. Hádanka byla opravdu větrák, to si tak někdy ženeme studenější vzduch oknem do kanclu. Pomáhá to ale jen spíš psychologicky. :-)
7/26/2012 4:30:02 PM
Myslím, že bezohledných šílenců je na světě čím dál tím víc, a přeji Vám, aby Váš wol už nikdy o ničem takovém nebyl. Líbí se mi zahájení a zakončení neděle.
7/25/2012 11:20:06 PM
Honzo (a Aleno): blesky: mám to prozradit? To ale pak nebudu vypadat jako machr na blesky :-). Je to ale velmi jednoduché. Pevný stativ, sklopené zrcátko, priorita času, já používám 30 sekund a korekce do plusu 1-2EV. Ideální je podvečer až skoro noc, naštěstí bouřky takto často přicházejí. Clona v těchto podmínkách vychází na cca 4-8. Chce to trochu laborovat. Když už je úplná tma, tak je to nuda (i když nad osvětleným městem to o něčem je) a když je bouřka ve dne, tak na ten dlouhý čas nevychází clona. V tomto případě pomůže ND filtr. A jinak to je o náhodě. Já to dělám prasácky tak, že nastavím sériové focení a ono to fotí samo s cca dvousekundovými přestávkami na sklopení zrcátka. Vrchol bouřky trvá většinou jen cca 10-20 minut a tímto způsobem se dá hodně ulovit. Pokud je stativ opravdu pevný, jde pak ještě spojit více fotek ve vrstvách, ať je tak těch blesků více, ale to už je švindl a já to nedělám. Největší problém je najít suché a bezpečné místo. Hodně stěstí. :-)
7/25/2012 11:19:26 PM
Jano, díky za přání. Užil jsem si to včera fakt luxusně. Někdy si stačí říct, že to bude pohoda a ono to funguje. :-)
7/25/2012 9:33:43 PM
Ta situace s prasetem řidičem tedy vypadá podle toho, jak jste to popsal, dost nebezpečně. Ale týden je to skvělý, záběry Slunce nebo Měsíce jsou přímo nádherné! A vůbec, poslední písmena v posledním dnu jsou pro mě...no vždyť víte, téměř totožná. Stále je co očekávat, stále se na co těšit:)
7/25/2012 2:56:57 PM
Zděňku, opět pěkný týden...
7/25/2012 12:15:22 PM
Hnizdo huste, blesky taky - mam dotaz na ten blesk - cas a clonu ? zkousel jsem to nekolikrat a ne a ne,na kolikaty pokus to tak je? :D Jinac Hukvaldy super vylet .))
7/25/2012 11:35:12 AM
opět sem se dozvěděla v příspěvcích že slavíte narozky taky přeji hezký den užijte si to a méně těchto příhod na silnici ...pátek 9.bouřky se strašně bojím ani bych se nepodívala a natož fotila:-))) suprr aspoň někde vidím jak vypadá blesk ...
7/16/2012 1:20:37 PM
Fotka z kosího hnízda je super. Blesky závidím, zkoušela jsem to několikrát, ale zatím se mi to nepovedlo. Ale i ostatní fotky jsou bezva a těším se na další. A taky na vaše popisky pod nimi.
7/10/2012 10:25:45 AM
S těmi hajzli/y souhlasím a občas závidím tomu, kdo to umí dát i takhle najevo (ne, že bych souhlasila s čmáráním po venku :o), jo a to ošmikání nakrátko taky závidím, prasátka i telátka určitě přežijou uražení a hlavně, že vy jste přežil tuhle skoro srážku (nejhorší srážkou v životě, je prý srážka s blbcem, to se asi potvrdilo), u hádanky mě taky napadl větrák, ale na to je mřížka moc prosvětlená, já bych řekla, že to jsou hrábě na trávu, ale kde byste k nim mezi administrativou a tvarůžky přišel? V Orlové je v Orlové, pohoda jako vždycky a ty otevřený papulky ptačí jsou úžasný. Ještě, že vám rajčatová přechází hned do čokoládové a hláška o kipnutí na gauč mě rozesmála. Poslední věty jsou k souhlasení. My jsme tenhle týden byli v JČ a lilo skoro každý den.
7/9/2012 11:03:47 PM
Dobrý večer, Zdeňku, jsem ráda, že žiješ!! O tom incidentu na silnici by sis nejlépe povykládal s Edou, který už jich "přežil" víc a já pokaždé, co někam jede, trnu strachy..Trnu, na koho na silnicích narazí, protože debilové se pohybují velmi často prostřednictvím silných motorů a kol..A užívají si převahu..A plní Nově vysílací čas zpráv..A nikdy zřejmě z cest nezmizí, bohužel pro nás ostatní..Ale týden krásný,dokumentární, ještě mrknu na další, tedy na ten minulý..Ale už je pozdě, tak zítra ahoj..Šárka..
7/9/2012 2:18:47 PM
Ahoj, Zdeňku, pěkně jsi nám ten tejden podal. Ze středečního konfliktu běhá mráz po zádech, ale hlavně, že to dobře dopadlo. Inu, jsou hajzly(i)...:-). Já jsem den před tím málem vypustil duši na čundru na Nezabudických skalách nad Berounkou, uveřejním WOL. Fotečky máš perfektní, ale co považuji za hlavní: dodržuješ pravidla WOL, což se o všech účastnících říci nedá. No, prej je to zpestření, ale...pokecáme o tom.
7/8/2012 10:11:38 PM
Zdeňku, dal jsem si několik Vašich týdnů najednou, parádní podívaná. Plno skvělých fotek. Hlavně můžeme být rádi, že jste to silniční hovado ustál. Zdravím do Ostravy. Jo a úterní šestka je ventilátor, nemýlím li se.


Tags more tags

left arrowprevious daynext dayright arrow Přežil jsem útok šíleného řidiče - 5. 7. 2012