Life on Earth through the eyes of its inhabitans

next dayright arrow (0275) Krabí tyčinky nejsou ani krabí ani rybí - 16. 7. 2016
Share week
photo

16. 7.Saturday

photo

17. 7.Sunday

photo

18. 7.Monday

photo

19. 7.Tuesday

photo

20. 7.Wednesday

photo

21. 7.Thursday

photo

22. 7.Friday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky
Fotečka lídlovka... 4. díl Světových dějin... Jsem světák, vařím květák... Skládka k pronajmutí(?!)... Na břehu řeky Vltavy... Zbraslavský lom... Zátiší... Ostružiny... A večeře! Krabí tyčinky prý ve skutečnosti nejsou ani krabí ani rybí, původně japonské surimi je u nás náhražkou krabího nebo krevetího masa, chuť kraba je z přidaných látek, například krevetového aroma, rybí maso se pro surimi mele, louhuje a suší, získá se pasta, ze které se modelují například krabí tyčinky, aby hmota neztratila svoji tvárnost používá se sacharóza nebo sorbitol, přidává se i škrob, olej, glutamát nebo sůl, aby měly ten správný šmak, červenou barvu dodá košenila E 120, která se vyrábí z broučka červce nopálového, no a na obalech surimi krabích tyčinek se dočteme, že rybího masa je kolem 25 - 50 procent; to vše vygůglováno kvůli poslední fotce... Díky, že jsem se k popiskům dostal opožděně, večeře nejen vypadala, ale i chutnala výborně :-)
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

7/31/2016 11:28:26 AM
Tak tohle je dokonce poučný týden - viz krabí tyčinky a tegovka...Jindra je borec, má zajímavé koníčky...a Zbyněk zřejmě ještě není dostatečně ochočený, na tom je třeba ještě zapracovat...:-) Bezva týden, bavil jsem se...no a poučil...dík, Františku...


Tags more tags

next dayright arrow (0275) Krabí tyčinky nejsou ani krabí ani rybí - 16. 7. 2016